Az oldal néhány története brutális, felkavaró és morbid lehet. Megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vonat tetején szelfizett egy 16 éves fiú Romániában, halálos áramütést szenvedett

Meghalt egy 16 éves fiú Romániában amiatt, mert egy vonat tetején szelfizett. A kamasznak esélye sem volt a túlélésre.

A vonat tetején való szelfizés az utóbbi években vált népszerűvé a kamaszok körében Romániában. A jelenség már annyira elterjedt, hogy a román vasúttársaság tavaly kampányt indított a megelőzésére a fiatalok körében. Ennek ellenére még mindig újabb és újabb életeket követel ez a balesetveszélyes szokás.

Vasárnap este Foksány városában egy 16 éves fiú életét is vesztette emiatt. A kamasz felkapaszkodott egy álló szerelvény tetejére, hogy szelfit készítsen, de eközben túl közel került a felsővezetékhez, és áramütést kapott.

A szemtanúk azonnal értesítették a mentőket, de a kiérkező egészségügyi szakemberek már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Azt mondták, hogy a fiúnak az áramütés erőssége miatt gyakorlatilag esélye sem volt a túlélésre.

Világszerte már több százan haltak bele a szelfizésbe az utóbbi években. Egy 2018-ban készült tanulmányban azt írták, hogy 2011 óta világszerte legalább 259 ember vesztette életét emiatt. A valós szám ennek akár a többszöröse is lehet.

Azóta készült egy másik vizsgálat is ezzel kapcsolatban, amiben egy tágasabb időkeretben, 2008 januárja és 2021 júliusa közt 379 áldozatról számoltak be. Ebben azt is leírták, hogy a szelfiáldozatok száma egyre csak nőtt az utóbbi években, még a koronavírus-járvány és az utazási korlátozások is csak kismértékben tudták mérsékelni a folyamatot. A legtöbb halálos áldozatról, száz főről Indiában tudnak, utánuk következik az Egyesült Államok (39) és Oroszország (33) – írja a Főtér.

  • A cikk fejlécében szereplő kép csak illusztráció! Forrás Forrás
  • Az oldal néhány története brutális, felkavaró és morbid lehet. Megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott!


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: